Welkom in de wereld van de essentiële oliën

Welkom in de wereld van de essentiële oliën

Ben jij klaar voor een levens-veranderende ervaring?

 

Wat zijn essentiële oliën

Kortgezegd, essentiële oliën zijn de levensenergie van de plant. Essentiële oliën zijn aromatische vloeistoffen die worden aangetroffen in de meeste bloemen, bomen, zaden en bladeren. Het destilleren van die vloeistoffen uit de planten is een zeer delicaat proces, meestal gedaan door stoom destillatie of compressie.

 

Plantaardige oliën, zoals olijfolie, worden verkregen uit de vette delen van een plant, bijvoorbeeld noten en zaden. Deze maken meestal vettige oliën. Essentiële oliën daarentegen worden gewonnen uit wortels, bloemen, bladeren enz. Deze soorten oliën zijn helemaal niet vet.

Het wordt ten zeerste aanbevolen om de essentiële oliën te verdunnen met een plantaardige olie zoals olijf, kokosnoot, druivenpitten enz. We noemen die plantaardige olie dan een draagolie en gebruiken deze om mengsels te maken. Dan kunnen we de essentiële oliën van therapeutische klasse ook op onze huid aanbrengen.

 

Wat zit er in de fles

Een fles Young Living essentiële oliën bevat niets meer of minder dan wat er uit de plant wordt gewonnen. Soms betekent dit dat de geur van olie anders is dan je zou verwachten. We zijn gewend aan een bepaalde geur, bijvoorbeeld lavendel. Veel fabrikanten voegen allerlei soorten synthetische stoffen toe aan een product om de geur van een olie aangenaam te maken. Echter, door dit te doen, vermindert de kwaliteit van de olie en dus zijn voordelen. Wist je dat een product 100% puur mag worden genoemd als het 5% pure olie bevat? Niemand kijkt ooit naar wat wordt gebruikt om die andere 95% te vullen.

Young Living essentiële oliën zijn 100% puur, gegarandeerd!

 

Hoe werken ze

De oliën kunnen op verschillende niveaus werken; fysiek, emotioneel, spiritueel en cognitief. Elke individuele olie heeft zijn eigen kwaliteiten en kenmerken. Het gebruik is zo divers, we zeggen altijd met welk probleem iemand ook te maken heeft “daar is een olie voor”.

We zijn er altijd om je te helpen de olie te vinden die je nodig hebt!

 

Hoe essentiële oliën te gebruiken

Young Living essentiële oliën zijn 100% puur en kunnen daarom op de volgende manieren worden gebruikt:

Vernevelen
Gebruik een diffuser voor etherische oliën, inhaleer direct uit de fles of plaats 1 druppel op de palm van je handen en maak dan een kopje om je neus om in te ademen.

Uitwendig
Verdun met plantaardige olie, plaats het direct op het gewenste oppervlak of op de overeenkomstige VitaFlex-punten.

Inwendig
Voeg drups toe aan je water of vul een plantaardige capsule met essentiële oliën en een draagolie.

 

WAARSCHUWING: Inslikken kan alleen worden gedaan met essentiële oliën van deze therapeutische klasse en goedgekeurd door de FDA. Young Living heeft een lijn etherische oliën, speciaal etiketten als voedingssupplement. Aarzel niet om je sponsor of distributeur om meer informatie te vragen.